WOŁOWE FLACZKI

Składniki:

1  kg flaczki wołowe
2 cebule
2 łyżki koncentratu
1 litr bulionu z kurczaka
sól

pieprz
gałka muszkatowa
papryka
majeranek
2 łyżki masła
3 ząbki czosnku

marchewka

pietruszka

kawałek selera

por
magii w płynie


Wykonanie:


Umyte flaki gotujemy w osolonej wodzie. Zmieniamy wodę 3 razy, gdy są miękkie odsączamy kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle, dolewamy wywar. Marchewkę pietruszkę kawałek selera i pora, ścieramy na grubej tarce podsmażamy na oleju  i dodajemy do pokrojonych flaków. Gotujemy wszystko do miękkości doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatową majerankiem i czosnkiem i magii w płynie. Gdy są rzadkie robimy lekką zasmażkę  .

(Odwiedzone 6 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *