WYKWINTNA PASTA

Składniki:

 

1 średniej wielkości świeży ogórek,

1 opakowanie serka homogenizowanego

1 jogurt naturalny

1 szklanka lekko kwaśnej śmietany

5 ząbków czosnku

5-6 oliwek

pieprz,

sól

Wykonanie:

 

Serek przełożyć do miski. Ogórek obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i połączyć z serkiem. Następnie wlać jogurt, śmietanę i dobrze wymieszać.  Na koniec dodać zmiażdżony czosnek, drobno pokrojone oliwki, sól,

pieprz i znowu wymieszać. Nałożyć pastę do słoiczków, wstawić do lodówki.  Jeść następnego dnia. Podawać do pieczywa. Używać również do faszerowania pomidorów lub papryki .

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *