Składniki:
1/2 kg. kości schabowe
kawałek wędzonego boczku,
2 liście laurowe,
5 ziarenek ziela angielskiego,
5 ziarenek pieprzu czarnego i mielonego,
1/2 kg. kapusty kiszonej,
4 łyżki mąki,
1 łyżkę smalcu,
1/2 cebuli,
1 kg. ziemniaki
Wykonanie:
Z kości ,liścia laurowego, ziela angielskiego i czarnego pieprzu ugotować wywar. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać opłukaną kapustę. Gotować ok. 20 min. Zrobić zasmażkę ze smalcu i mąki na brązowy kolor i dodać do zupy. Gotować około 2 minuty. Boczek wysmażyć na patelni z cebulą. Dodać do zupy. Doprawić pieprzem mielonym i solą.
(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)