ZAPIEKANA CUKINIA Z POLENTĄ

Składniki:

 

750 ml. bulionu warzywnego z warzywka

pieprz

gałka muszkatołowa

225 g. kaszki kukurydzianej

500 g. cukinii

3 łyżki oleju z bazylią

sól

2 łyżki masła

100 g. startej goudy

gałązka rozmarynu

 

Wykonanie:

 

Bulion zagotować z gałką muszkatołową. Wsypać kaszkę i na małym ogniu gotować około 20 minut. Wyłożyć na blachę, rozsmarować, wystudzić. Cukinię oczyścić, pokroić naplastry. Smażyć na rozgrzanym oleju około 3 minut, doprawić. Piekarnik rozgrzać do 200 C. Z polenty foremką wyciąć krążki i w natłuszczonej formie ułożyć na przemian z plastrami cukinii. Obłożyć kawałkami masła, posypać serem, wyłożyć rozmaryn. Piec około 20 minut.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *