ZAPIEKANE PAPRYKI Z SOJĄ

Składniki:

 

4 duże czerwone papryki

80  g. płatków owsianych

1 jajko

4 łyżki mleka

 150 g. ziaren soi gotowanych lub konserwowych

1 mała marchewka

1 cebula czerwona

150 g. kukurydzy z puszki

1 łyżka przyprawy warzywnej

100 g. żółtego sera

sol

pieprz

4 łyżki pomidorowego puree

tłuszcz do wysmarowania brytfanny

 

Wykonanie:

 

 Płatki owsiane opłucz w zimnej wodzie i odsącz na sitku. Ugotuj ziarna soi.

 Ubij jajko w misie z mlekiem, dodaj ugotowaną soję, startą marchew, drobno pokrojoną cebulę, kukurydzę, starty ser i przyprawę warzywną Mieszankę zagęść płatkami owsianymi, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.  Oczyść papryki, odetnij czubki i wytnij gniazdo nasienne. Nafaszeruj je mieszanką i włóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Faszerowane papryki zalej

pomidorowym puree i piecz przez około 35 minut w temperaturze

180 C. Można podlać papryki wodą. Podawaj ze smażonymi ziemniakami.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *