ZAPIEKANKA Z JAJEK I ZIEMNIAKÓW

Składniki:
1 kg ziemniaków
5 jajek
1 cebula
1/2 szklanki śmietany
masło do formy

30 dag. pieczarek

sól

pieprz

Wykonanie:


Obrane i umyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie 10 minut. Jajka gotujemy na twardo obieramy.
Ziemniaki i jajka kroimy w plasterki, cebulkę kroimy w kosteczkę podsmażamy. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy. Naczynie  żaroodporne smarujemy masłem układamy warstwami. Ziemniaki, jajka, podsmażoną cebulkę, pieczarki i na koniec warstwę ziemniaków, polewamy śmietaną
zapiekamy około 30 minut w 180  C.

 

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *