ZAPIEKANKA Z ŁAZANKAMI

Składniki:

 

25 dag .ugotowanych łazanek

20 dag. poszatkowanej kapusty

30 dag. schabu pokrojonego w kostkę

10 suszonych moreli

 2 cebule

3 jabłka

4 łyżki masła

majeranek

sól

pieprz

Wykonanie:;

 

Kapustę obgotowuję w osolonej wodzie, odcedzam. Cebulę obieram, drobno  siekam, podsmażam na połowie masła, wkładam mięso, rumienię. Posypuję solą i pieprzem, podlewam wodą i duszę około 15 minut. Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję na grube plastry. W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu układam warstwami łazanki i kapustę, mięso z cebulą oraz jabłka i morele. Każdą warstwę oprószam pieprzem i majerankiem. Wierzch zapiekanki polewam resztą stopionego masła. Zapiekam 20 minut w temperaturze 180 C.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *