ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA

Składniki:

ziemniaki

kiełbasa
cebula
śmietana
koncentrat pomidorowy
zioła prowansalskie

papryka ostra
przyprawa do ziemniaków
czosnek
ser żółty

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Ugotować ziemniaki, ostudzić i pokroić w talarki. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni z cebulą pokrojoną w pióra.

Sos:

Dodać małe opakowanie śmietany, koncentrat, zioła prowansalskie, papryka ostra, 3 łyżki wody. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem do smaku.

Układać w naczyniu żaroodpornym:

Ziemniaki obsypane odrobiną przyprawy do ziemniaków

podsmażona kiełbaska wymieszana z sosem

ziemniaki obsypane odrobiną przyprawy do ziemniaków

podsmażona kiełbaska wymieszana z sosem itd. na koniec zetrzeć ser żółty posypać na górze. Piec w 180 C. około 35 minut.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Możliwość komentowania została wyłączona.