ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z RYBĄ

Składniki:

40 dag.  filetów z karmazyna

sól

pieprz

sok z cytryny

2 ząbki czosnku

masło

30 dag. mrożonego szpinaku

gałka muszkatołowa

60 dag. ziemniaków pokrojone w plastry

25 dag. śmietany

5 dag. startego ementalera

2 jajka

Wykonanie:

 

Rybę doprawić pieprzem i solą, skropić sokiem cytrynowym. Czosnek posiekać i zeszklić na 2 łyżkach masła. Dodać szpinak ,rozmrozić, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Połowę plastrów ziemniaków włożyć do formy posmarowanej 1 łyżką masła. Rozłożyć rybę i szpinak, przykryć resztą ziemniaków. Wymieszać ser , śmietanę i jajka, doprawić i polać składniki. Piec w temperaturze 180C.około 45 minut.

(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *