Składniki:
40 dag. filetów z karmazyna
sól
pieprz
sok z cytryny
2 ząbki czosnku
masło
30 dag. mrożonego szpinaku
gałka muszkatołowa
60 dag. ziemniaków pokrojone w plastry
25 dag. śmietany
5 dag. startego ementalera
2 jajka
Wykonanie:
Rybę doprawić pieprzem i solą, skropić sokiem cytrynowym. Czosnek posiekać i zeszklić na 2 łyżkach masła. Dodać szpinak ,rozmrozić, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Połowę plastrów ziemniaków włożyć do formy posmarowanej 1 łyżką masła. Rozłożyć rybę i szpinak, przykryć resztą ziemniaków. Wymieszać ser , śmietanę i jajka, doprawić i polać składniki. Piec w temperaturze 180C.około 45 minut.
(Odwiedzone 4 raz, 1 wizyt dziś)