ZAPIEKANKI Z TUŃCZYKIEM

Składniki:

 

1 duża bułka do knyszy,

4 łyżki oliwy z oliwek

250 g. gotowanej szynki

1 puszka tuńczyka w sosie własnym

100 g. czarnych oliwek

300 g. twarożku ziołowego

2 jajka

2 łyżki pokrojonego szczypiorku

 

Wykonanie:

 

Bułkę do knyszy przekroić poziomo na pół. Połówki bułki skropić oliwą. Szynkę pokroić w paski. Tuńczyka podzielić widelcem na małe kawałki.  górek umyć, osuszyć i zetrzeć ze skórką w cienkie plasterki. Z oliwek usunąć pestki, następnie pokroić. Piekarnik rozgrzać do 200 C. Szynkę, tuńczyka, ogórek i oliwki rozłożyć na połówkach bułki. Twarożek dokładnie wymieszać z jajkami i wyłożyć na bułki. Bułki przełożyć na blachę i zapiekać 10-15 minut. Zapiekanki pokroić na kawałki, posypać pokrojonym szczypiorkiem i ułożyć na półmisku.

(Odwiedzone 9 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *