ZIOŁOWE KLOPSIKI

Składniki:

75 dag.ziemniaków

sól

biały pieprz kajeński

1 pęczek tymianku

2 łyżki oleju

1cebula

1 ząbek czosnku

50dag.chudego twarogu

40 dag. mięsa mielonego

30 dag.pomidorów

1 pęczek bazylii

Wykonanie:

Ziemniaki pokroić w plastry.Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem tymianek posiekać  posypać ziemniaki przyprawami skropić łyżką oleju.Piec na złoty  kolor około 35minut w temp.225 stopni.Do mięsa dodać10 dag.twarogu posiekany czosnek i cebulę.Przyprawić solą i pieprzem wyrobić.Z masy formować owalne kotleciki . Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju . Miąższ pomidorów pokroić w drobną kostkę.Wymieszać z resztą twarogu i bazylii.Doprawić do smaku sol i pieprzem.Podawać do kotlecików z upieczonymi ziemniaczkami.

 

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *