Składniki:
75 dag.ziemniaków
sól
biały pieprz kajeński
1 pęczek tymianku
2 łyżki oleju
1cebula
1 ząbek czosnku
50dag.chudego twarogu
40 dag. mięsa mielonego
30 dag.pomidorów
1 pęczek bazylii
Wykonanie:
Ziemniaki pokroić w plastry.Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem tymianek posiekać posypać ziemniaki przyprawami skropić łyżką oleju.Piec na złoty kolor około 35minut w temp.225 stopni.Do mięsa dodać10 dag.twarogu posiekany czosnek i cebulę.Przyprawić solą i pieprzem wyrobić.Z masy formować owalne kotleciki . Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju . Miąższ pomidorów pokroić w drobną kostkę.Wymieszać z resztą twarogu i bazylii.Doprawić do smaku sol i pieprzem.Podawać do kotlecików z upieczonymi ziemniaczkami.