Składniki:
1 polędwica wieprzowa
1 ogórek kiszony
pół marchewki ugotowanej
1/4 papryki czerwonej
2 grube plastry boczku
mąka do obtaczania
sól
pieprz
olej
Wykonanie:
Polędwiczkę pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem do mięs. Przyprawić. Na każdy plaster układać po cienkim pasku ogórka, marchewki, papryki i boczku. Zawinąć w rulon. Zraziki obtaczać w mące spiąć wykałaczkami żeby się nie rozleciały. Na patelni rozgrzać olej i układać zraziki łączeniem do dołu na patelni i smażyć z obu stron na złoto. Wlać 1 szklankę wody i dusić około 30 minut. Powstały sos doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem i łyżką śmietany lepszy smak sosu.
(Odwiedzone 6 raz, 1 wizyt dziś)