ZRAZY ZOSI

Składniki:

 

1 kg. schabu z kością

10 dag. kwaszonego ogórka,

10 dag. kiełbasy zwyczajnej

10 dag. żółtego sera

1 jajko,

tarta bułka

3 łyżki mąki

10 dag. tłuszczu

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Ze schabu usunąć kość, mięso podzielić na porcje, rozbić na cienkie płaty, posolić. Na płatach ułożyć pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę, ogórek kwaszony, ser, posypać solą i pieprzem. Mięso zwinąć w rulony,  spiąć wykałaczką, obtoczyć w mące, jaju, tartej bułce ,smażyć na tłuszczu. Podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną.

(Odwiedzone 9 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *