ZUPA GULASZOWA

Składniki:

20 dag wołowiny
30dag wieprzowiny
2 duże papryki czerwone
2 duże cebule
3 duże ziemniaki
4-5 ząbków czosnku
majeranek
kminek
koncentrat pomidorowy
ketchup pikantny w słoiczku
papryka ostra w proszku pieprz
3-4ziemniaki

Wykonanie:

Wołowinę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy. Przekładamy do garnka i zalewamy gorącą wodą .Gotujemy około 50 minut . Wieprzowinę również kroimy w kostkę i podsmażamy. Jak wołowina jest prawie miękka dodajemy do niej wieprzowinę i dalej razem gotujemy. Do odrobiny tłuszczu pozostałego po smażeniu mięsa , dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę, chwilkę smażymy, dodajemy przeciśnięty czosnek, oprószmy obficie papryką ostrą w proszku i pieprzem. Dodajemy do mięsa pokrojone w kostkę ziemniaki. Na koniec dodajemy koncentrat ,ketchup, kminek i majeranek Można dodać kostkę mięsną jeżeli ktoś chce. wszystko przyprawić według swojego gustu i smaku.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *