ZUPA JARZYNOWA

Składniki:

jarzyny bez kapusty
1 cebula
10 dkg.boczku wędzonego
20dkg. kiełbasy
2 kostki rosołowe
1/2 szklanki śmietany


Wykonanie:


Warzywa pokroić, wrzucić z kostką rosołową do wody. Gdy się zagotuje dodać kiełbasę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać zacierkę zrobioną z mąki.  Pokroić wędzony boczek i przysmażyć z cebulką, wlać do zupy. Zupę doprawić do smaku, zabielić śmietanką.
Zacierki:
1szklanka mąki
trochę wody

Wykonanie:


Zagnieść ciasto z mąki i wody, wyrobić palcami małe zacierki, w miarę potrzeby dosypując mąkę.

(Odwiedzone 3 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *