ZUPA SEROWA Z GRZYBAMI I MIĘSEM

Składniki:

 

300 g. pieczarek

1 pęczek cebulki ze szczypiorem

3 łyżki oleju

500 g. mięsa mielonego

sól

pieprz

słodka papryka w proszku

50 ml. bulionu warzywnego

200 g. topionego serka

 

Wykonanie:

 

Pieczarki oczyścić wilgotną ściereczką. Większe grzyby pokroić w ćwiartki, mniejsze przekroić na pół. Cebulkę ze szczypiorem oczyścić, opłukać i pokroić w krążki. W dużym garnku rozgrzać olej. Włożyć mięso i podsmażać, stale mieszając, aż straci różową barwę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku. Dodać pieczarki i cebulkę, chwilę podgrzewać, stale mieszając. Wlać bulion i zagotować. Zmniejszyć ogień, dodać pokrojony ser i roztopić, stale mieszając (nie gotować) Zupę ponownie doprawić solą i pieprzem, gorącą podawać w podgrzanych talerzach.

(Odwiedzone 1 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *