ZUPA Z BROKUŁÓW

Składniki:

 

50 dag. brokułów

40 dag. włoszczyzny (bez kapusty

1 cebula

25 dag. ziemniaków

1 łyżka masła

2/3 szklanki śmietany

2 łyżki natki pietruszki

cukier,

pieprz

 

Wykonanie:

 

Warzywa oczyścić i opłukać. Z brokułów oddzielić różyczki, a łodyżki pokroić. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, wrzucić do rondla, dodać masło i mieszając lekko poddusić. Następnie zalać wrzącą wodą, dodać pokrojone w słupki ziemniaki, brokuły oraz usiekaną cebulę, drobno pokrojonego pora i razem ugotować. Doprawić solą, cukrem i pieprzem, zabielić śmietaną i posypać natką.

(Odwiedzone 2 raz, 1 wizyt dziś)
Tagi: Brak tagów

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *